Home » D:News » Zeci de broaște țestoase, găsite înjunghiate în gât pe o plajă din Japonia

Zeci de broaște țestoase, găsite înjunghiate în gât pe o plajă din Japonia

Publicat: 19.07.2022
Zeci de broaște țestoase, găsite înjunghiate în gât pe o plajă din Japonia
Sursa foto: Shutterstock

Zeci de broaște țestoase marine au murit după ce au fost înjunghiate în gât. Animalele au fost găsite pe plaja unei insule din Japonia.

Cel puțin 30 de broaște țestoase de mare au fost găsite moarte pe o plajă de pe o insulă îndepărtată din Japonia, multe dintre animale fiind înjunghiate în gât.

Localnicii de pe insula Kumejina au făcut descoperirea săptămâna trecută, după ce un val a aruncat cadavrele pe mal. Reprezentanții unei companii de pescuit au recunoscut că au rănit animalele pentru a le scoate din plasele de pescuit, a anunțat site-ul de știri Mainichi.

Cruzime față de animale

„Am dezlegat unele dintre [țestoase] și le-am eliberat în mare, dar nu am putut să le eliberez [pe cele mai grele], așa că le-am înjunghiat pentru a scăpa de ele”, a declarat un operator de pescuit care a dorit să-și păstreze anonimatul, potrivit unei surse citate de Mainichi.

Poliția investighează acuzațiile de cruzime față de animale, anunță BBC.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva”

Biologii marini și alți lucrători de la Muzeul țestoaselor marine de pe insulă au mers pe plaja unde au fost descoperite broaștele țestoase. Cele mai multe aveau răni la baza gâtului, în timp ce altele erau tăiate la înotătoare.

„Nu am mai văzut niciodată așa ceva”, a declarat un angajat al muzeului pentru The Asahi Shimbun.

Țestoasele marine verzi sunt incluse pe lista speciilor pe cale de dispariție. Se știe că acestea frecventează bancurile de alge din largul Kumejina, o insulă mică aflată la aproximativ 2.000 kilometri sud de Japonia continentală.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase