Home » D:News » Autoritățile chineze au intrat cu forța în case în căutarea suspecților COVID-19

Autoritățile chineze au intrat cu forța în case în căutarea suspecților COVID-19

Publicat: 22.07.2022
Autoritățile chineze au intrat cu forța în case în căutarea suspecților COVID-19
Sursa foto: Profimedia

Oficialii din orașul Guangzhou au oferit scuze pentru comportamentul „violent” al unor subordonați care au intrat cu forța în 84 de case în timpul căutării unor persoane care ar fi putut intra în contact cu oameni infectați cu virusul SARS CoV-2, potrivit The Guardian.

Autoritățile din sudul Chinei au oferit scuze pentru că au intrat cu forța în casele unor persoane care fuseseră duse într-un hotel de carantină.

Mass-media de stat a anunțat că 84 de case dintr-un complex de apartamente din districtul Liwan din orașul Guangzhou au fost deschise în încercarea de a găsi orice „contacte apropiate” ascunse în interior și de a dezinfecta spațiile. Ușile au fost ulterior sigilate și au fost instalate noi încuietori, a relatat ziarul Global Times.

Măsuri severe pentru prevenirea răspândirii virusului

Autoritățile din districtul Liwan au oferit scuze pentru un comportament „prea simplificat și violent”, a precizat ziarul. A fost lansată o anchetă, iar „persoanele relevante” vor fi pedepsite sever, a precizat acesta.

Acesta este cel mai recent exemplu de măsuri severe de prevenire a răspândirii virusului care au stârnit o reacție publică rară. Pe rețelele sociale, numeroși cetățeni s-au declarat revoltați de decizia autorităților.

Conducerea Chinei și-a menținut politica fermă „Zero-COVID”, în ciuda costurilor economice tot mai mari și a perturbării vieții cetățenilor, care continuă să fie supuși la teste de rutină și carantină.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase