Home » D:News » Noua Zeelandă le cere oamenilor să poarte măști în timp ce sistemul de sănătate se luptă cu COVID-19

Noua Zeelandă le cere oamenilor să poarte măști în timp ce sistemul de sănătate se luptă cu COVID-19

Publicat: 17.07.2022
Noua Zeelandă le cere oamenilor să poarte măști în timp ce sistemul de sănătate se luptă cu COVID-19
Sursa foto: Unsplash

Guvernul Noii Zeelande a anunțat joi măști gratuite și teste rapide antigen, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19 și de a reduce presiunea asupra sistemului de sănătate, care se confruntă cu un aflux de pacienți cu COVID și gripă.

În ultimele două săptămâni, în Noua Zeelandă s-a înregistrat un salt semnificativ al numărului de noi cazuri de COVID, iar autoritățile prognozează că acest val de Omicron ar putea fi mai grav decât primul.

Sistemul spitalicesc se luptă deja cu creșterea timpilor de așteptare și cu operații care trebuie anulate.

„Nu există nicio îndoială că îmbinarea între o creștere bruscă a numărului de cazuri de COVID-19 și de spitalizări, cel mai grav sezon de gripă din ultima vreme și absențele angajaților din sănătate pune întregul sistem de sănătate sub o presiune extremă”, a declarat Ayesha Verrall, ministrul pentru COVID-19, conform Reuters.

„Politica zero-COVID” nu mai este o posibilitate în Noua Zeelandă

Noua Zeelandă, care are o populație de 5,1 milioane de locuitori, a înregistrat joi 11.382 de cazuri noi de COVID, cu un total de 68.737 de persoane infectate în prezent cu acest virus. Dintre acestea, 765 de cazuri se află în prezent în spital.

Fost cap de afiș pentru modul în care a combătut coronavirusul, răspunsul rapid al Noii Zeelande la pandemie și izolarea sa geografică au făcut ca țara să rămână în mare parte liberă de COVID-19 până la sfârșitul anului trecut. La începutul acestui an, odată ce populația a fost în mare parte vaccinată, virusul a fost lăsat să se răspândească.

Verrall a declarat că, deși „politica zero-COVID” nu mai este o posibilitate, oamenii trebuie să poarte măști, să se testeze și să se izoleze dacă ei sau cineva din casa lor este testat pozitiv la virus.

Guvernul face ca măștile și testele gratuite să fie disponibile pe scară mai largă, permițând farmaciilor să vândă medicamente COVID-19 și extinzând criteriile pentru cine este eligibil pentru medicamente antivirale.

„Acum nu este momentul să nu mai purtați măști. Dovezile ne spun că purtarea unei măști reduce la jumătate șansele de a fi infectat cu COVID-19. De asemenea, vă ajută să vă protejați împotriva gripei și a altor boli de iarnă, așa că, dacă nu purtați o mască pentru dumneavoastră, vă rugăm să purtați una pentru personalul medical”, a declarat Verrall.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase