Home » D:News » Rusia şi Ucraina au semnat, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri privind cerealele

Rusia şi Ucraina au semnat, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri privind cerealele

Rusia şi Ucraina au semnat, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri privind cerealele
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 24.07.2022

Reprezentanţii Rusiei şi Ucrainei au semnat vineri, prin intermediul Turciei şi Naţiunilor Unite, acorduri care permit reluarea exporturilor de cereale ucrainene pe Marea Neagră.

Acordurile au fost semnate în cursul unei reuniuni desfăşurate în oraşul turc Istanbul, în prezenţa secretarului general al Naţiunilor Unite, Antonio Guterres, informează CNN.

Ucraina a refuzat să semneze un acord direct cu Rusia

Reprezentanţii Ucrainei au refuzat să semneze un acord direct cu Rusia, astfel că au fost necesare două acorduri, intermediate de Turcia şi de Naţiunile Unite, potrivit cotidianului Le Monde.

Acordurile prevăd inspectarea la sosirea în Turcia a navelor care transportă cereale din Ucraina, crearea de culoare de navigaţie securizate şi garanţii că sancţiunile Occidentale nu vor viza exporturile ruse de cereale şi de fertilizatori.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase