Home » D:News » Povestea unui celebru actor american pe care România l-a convins să treacă la ortodoxism (DOCUMENTAR)

Povestea unui celebru actor american pe care România l-a convins să treacă la ortodoxism (DOCUMENTAR)

Publicat: 23.07.2022

Jonathan Stevens Jackson este un actor, muzician și un autor american. El a devenit cunoscut prin intermediul rolului său în telenovela „General Hospital”. Atunci, el l-a interpretat pe Lucky Spencer, astfel că rolul i-a adus cinci premii Daytime Emmy.

Cu toate acestea, actorul s-a făcut remarcat și prin intermediul rolurilor pe care le-a jucat de-a lungul anilor. Ulterior, după o vizită în România, acesta a descoperit ortodoxia și s-a convertit la această religie.

Jackson a crescut în Battle Ground, Washington, împreună cu fratele său Richard Lee și cu sora sa, Candice. Părinții acestora erau adventiști de ziua a șaptea, astfel că au fost crescuți ca niște creștini neconfesionali. În anul 1991, familia actorului a făcut o excursie la Universal Studios Hollywood, unde atât Richard Lee, cât și Jonathan au decis să devină actori.

Cei doi au luat lecții de actorie în Portlang, Oregon, până în anul 1993, atunci când s-au mutat în California împreună cu mama lor. Jonathan a apărut în mai multe reclame, iar după șase luni în California, acesta a reușit să primească un rol în telenovela ABC Daytime „General Hospital”.

Acesta a fost și primul rol notabil pe care l-a avut, astfel că actorul l-a interpretat pe Lucky Spencer, între anii 1993 și 1999. Astfel, acesta a câștigat numeroase premii pentru munca din serial.

Ulterior, el a fost nominalizat la premiul Daytime Emmy de șase ori pentru cel mai tânăr actor într-un serial, astfel că a devenit deținătorul recordului atât pentru nominalizări, cât și pentru victoriile pentru cel mai tânăr actor. Totodată, a câștigat premiile Soap Opera Digest în anul 1995, dar și în anul 1999.

Tot în aceeași perioadă, Jonathan Jackson a fost nominalizat la Premiile Young Artist, în 1996, 1997 și 1999. El a mai câștigat și premiul The Hollywood Reporter pentru YoungStar în 1995, 1997, 1998 și 1999 și a fost nominalizat în 2000.

În timp ce lucra la „Spitalul General”, Jonathan a jucat și în primul său lungmetraj, numit „Camp Nowhere”, în rolul lui Morris Mud Himmel.

De asemenea, tot cam în aceeași perioadă, actorul a jucat în filme pentru televiziune precum „Prisoner of Zenda” și „The Legend of the Ruby Silver”. În anul 1999, Jonathan a filmat „The Deep End of the Ocean”, cu puțin timp înainte să părăsească rolul din „General Hospital”.

Citește continuarea pe Gândul!

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase