Home » D:News » Papa Francisc și-a anulat întâlnirea cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse

Papa Francisc și-a anulat întâlnirea cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse

Papa Francisc și-a anulat întâlnirea cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23.04.2022

Papa Francisc și-a suspendat planurile de a se întâlni cu șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, aliat de lungă durată al președintelui Vladimir Putin.

Suveranul pontif, în vârstă de 85 de ani, luase în considerare o întâlnire cu patriarhul Kirill la Ierusalim, pe 14 iunie, a relatat Reuters la începutul acestei luni.

Acum, Papa Francisc a declarat acum într-un interviu pentru La Nacion că regretă faptul că planul a trebuit să fie „suspendat”, deoarece diplomații Vaticanului l-au sfătuit că o astfel de întâlnire „ar putea genera multă confuzie în acest moment”.

Patriarhul Kirill a părut să susțină invazia în Ucraina

Prima întâlnire a celor doi, în Cuba, în 2016, a fost prima dintre un papă și un lider al Bisericii Ortodoxe Ruse de la Marea Schismă, care a divizat creștinismul în ramuri orientale și occidentale în 1054, potrivit ziarului argentinian La Nacion, citat de Sky News.

Luna trecută, Kirill, în vârstă de 75 de ani, a părut să susțină invazia Moscovei în Ucraina și a afirmat că Rusia a „intrat într-o luptă care nu are o semnificație fizică, ci metafizică”.

El a devenit unul dintre cei mai proeminenți susținători ai invaziei lui Putin și a fost acuzat de preoții ortodocși din Ucraina că a „binecuvântat războiul”.

Putin, membru al Bisericii Ortodoxe Ruse, a descris acțiunile Moscovei ca fiind o „operațiune militară specială” în Ucraina, menită nu să ocupe teritoriu, ci să demilitarizeze și să „denazifice” țara.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase