Home » D:News » Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale, dacă porturile nu ar fi blocate
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 28.07.2022

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale în opt sau nouă luni dacă porturile sale nu ar fi blocate, a declarat un consilier economic al președintelui Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Ucraina ar putea câștiga 10 miliarde de dolari dacă ar vinde 20 de milioane de tone de cereale din silozuri și 40 de milioane de tone din noua sa recoltă, a declarat consilierul Oleh Ustenko.

Recolta din acest an se ridică la 60 de milioane de tone, din care 20 de milioane sunt destinate consumului intern, a precizat el.

„Am transporta 60 de milioane de tone de cereale în opt-nouă luni”

„Dacă porturile ar fi deblocate acum și am spune că trebuie să transportăm 60 de milioane de tone de cereale… atunci am transporta 60 de milioane de tone de cereale în opt-nouă luni”, a spus Ustenko.

„Dar, având în vedere ceea ce face Rusia în Marea Neagră, lovitura de ieri arată că în mod sigur nu va funcționa așa”, a adăugat acesta.

Rachetele rusești au lovit portul Odesa la o zi după ce Rusia și Ucraina, cu medierea Națiunilor Unite și a Turciei, au semnat un acord pentru redeschiderea porturilor din Marea Neagră și reluarea exporturilor de cereale. Moscova susține că a lovit infrastructura militară.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase