Home » D:News » Furt de 190 de milioane de dolari, la o firmă americană de criptomonede

Furt de 190 de milioane de dolari, la o firmă americană de criptomonede

Publicat: 03.08.2022
Furt de 190 de milioane de dolari, la o firmă americană de criptomonede
Foto: @Kanchanara/Unsplash

Firma americană de criptomonede Nomad a înregistrat un furt de 190 de milioane de dolari, au anunțat marți cercetătorii blockchain, acesta fiind cel mai recent jaf de acest fel care a afectat sectorul activelor digitale în acest an.

Nomad a precizat într-un tweet că este „conștientă de incident” și că în prezent investighează, fără a oferi detalii suplimentare sau valoarea furtului, conform Reuters.

Firma de analiză PeckShield a declarat pentru Reuters că au fost furate criptomonede ale utilizatorilor în valoare de 190 de milioane de dolari, inclusiv ether și stablecoin. Alți cercetători din domeniul blockchain au estimat valoarea la peste 150 de milioane de dolari.

Nomad, cu sediul în San Francisco, nu a răspuns imediat la o solicitare de comentarii.

Cum s-a petrecut acest furt de 190 de milioane de dolari?

Compania a anunțat forțele de ordine și lucrează cu firme de criminalistică blockchain pentru a încerca să identifice conturile implicate și să recupereze fondurile, a precizat aceasta într-o declarație pentru publicația de știri crypto CoinDesk.

Nomad, care săptămâna trecută a strâns 22 de milioane de dolari de la investitori, inclusiv de la o importantă casă de schimb din SUA, Coinbase Global, produce software care conectează diferite blockchains – registrele digitale care stau la baza majorității criptomonedelor.

Jaful a vizat un „bridge” Nomad – un instrument care permite utilizatorilor să facă transferuri între blockchains.

Punțile blockchain au devenit din ce în ce mai des ținta furturilor, care afectează de mult timp sectorul criptografic. Peste 1 miliard de dolari a fost furat astfel până în prezent în 2022, potrivit firmei de analiză blockchain Elliptic, cu sediul la Londra.

Monedelor li s-a pierdut urma

Nomad s-a descris ca fiind o afacere „security-first”, care ar păstra fondurile utilizatorilor în siguranță.

PeckShield a declarat că o mică parte din monede au fost mutate într-un așa-numit „mixer”, care maschează urma tranzacțiilor criptografice, în timp ce aproximativ 95 de milioane de dolari au ajuns în alte trei portofele.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase