Home » D:News » Furt de criptomonede de 100 mil. dolari. Coreea de Nord ar putea fi în spatele operațiunii

Furt de criptomonede de 100 mil. dolari. Coreea de Nord ar putea fi în spatele operațiunii

Furt de criptomonede de 100 mil. dolari. Coreea de Nord ar putea fi în spatele operațiunii
Foto: Shutterstock
Publicat: 02.07.2022

Hackerii nord-coreeni se află cel mai probabil în spatele unui atac soldat cu furtul a 100 de milioane de dolari în criptomonede de la o companie americană, au concluzionat trei firme de investigații digitale, conform Reuters.

Criptomonedele au fost furate de la Horizon Bridge, un serviciu operat de Harmony blockchain care permite transferul activelor către alte blockchains.

De atunci, activitatea hackerilor sugerează că aceștia ar putea avea legătură cu Coreea de Nord, despre care experții spun că se numără printre cei mai prolifici atacatori cibernetici. Specialiștii ONU spun că Pyongyang folosește fondurile furate pentru a-și susține programele nucleare și de rachete.

Stilul de atac și viteza mare a plăților sunt similare atacurilor anterioare care au fost atribuite unor actori legați de Coreea de Nord, a declarat pe Twitter Chainalysis, o firmă blockchain care lucrează cu Harmony pentru a investiga atacul. Această concluzie a fost reluată de alți investigatori.

Al optulea atac din acest an și 1 miliard de dolari în fonduri furate

Există indicii puternice că Lazarus Group din Coreea de Nord ar putea fi responsabil pentru acest furt, pe baza naturii hack-ului și a spălării ulterioare a fondurilor furate, a declarat într-un raport, o altă firmă, Elliptic.

Dacă se confirmă, atacul ar fi al optulea din acest an – totalizând 1 miliard de dolari în fonduri furate – care ar putea fi atribuit Coreei de Nord, reprezentând 60% din totalul fondurilor furate în 2022, a declarat Chainalysis, scrie Mediafax.

Abilitatea Coreei de Nord de a încasa activele furate ar fi putut fi complicată de recenta scădere a valorii criptomonedelor, au declarat experți și oficiali sud-coreeni pentru Reuters.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase