Home » D:News » Cerere record pentru includerea de noi sporturi în Jocurile Paralimpice Los Angeles 2028

Cerere record pentru includerea de noi sporturi în Jocurile Paralimpice Los Angeles 2028

Cerere record pentru includerea de noi sporturi în Jocurile Paralimpice Los Angeles 2028
Foto: Shutterstock
Publicat: 04.08.2022

Un număr record de 33 de sporturi paralimpice au depus cereri pentru a face parte din programul paralimpic din Los Angeles 2028

Cele 22 de sporturi din programul de la Paris 2024 au depus din nou cereri, alături de skanderberg, cățărare, fotbal pentru persoane cu paralizie cerebrală (fotbal CP), golf, karate, para-dans sportiv, fotbal în scaun acționat electric, navigație, surf și handbal în scaun cu rotile, relatează BBC Sport.

În plus, Federația Internațională responsabilă cu voleiul în șezut, World ParaVolley, a depus o cerere de includere a Para-volley-ului de plajă.

Multe cereri pentru includerea de noi sporturi paralimpice în cadrul Jocurilor Paralimpice Los Angeles 2028

Fotbalul CP și navigația au făcut parte din programul Rio 2016, dar au fost abandonate pentru Jocurile de la Tokyo, unde au fost înlocuite de badminton și taekwondo și nu au obținut includerea pentru Paris 2024.

O decizie finală cu privire la sporturile care vor face parte din program va fi luată de consiliul de conducere al Comitetului Paralimpic Internațional (IPC) până la sfârșitul lunii ianuarie 2023.

Pe parcursul verii, IPC va analiza candidaturile și va identifica domeniile în care candidații vor trebui să aducă clarificări suplimentare, acolo unde este necesar.

De asemenea, aceștia vor colabora îndeaproape cu comitetul de organizare a Jocurilor pentru a analiza impactul potențial al sporturilor asupra programului, care se va desfășura în perioada 15-27 august 2028.

Câți sportivi vor participa?

La Jocurile de la Paris vor participa maximum 4.400 de sportivi care vor concura în cadrul a 549 de probe cu medalii.

Programul va include un număr record de 236 de probe cu medalii pentru femei și cel puțin 1.859 de locuri pentru sportive, cel mai mare număr din istoria Jocurilor Paralimpice. De asemenea, vor exista mai multe oportunități de competiție pentru sportivii cu nevoi de sprijin.

„Obiectivul nostru pentru Jocurile Paralimpice LA28 este de a contura un program sportiv competitiv și atractiv, care să prezinte diversitatea mișcării paralimpice”, a declarat Colleen Wrenn, Responsabilul-șef pentru organizarea Jocurilor Paralimpice al IPC .

„Jocurile Paralimpice sunt cel mai transformator eveniment din lume și credem cu tărie că la LA28 vor aduce o schimbare majoră pentru mișcarea paralimpică în ceea ce privește conștientizarea, profilul și impactul.

Prin urmare, este vital ca programul sportiv paralimpic să prezinte tot ce are mai bun de oferit mișcarea noastră.”

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase