Home » D:News » Ce spune șeful NATO despre războiul din Ucraina? „Cel mai periculos moment al Europei…”

Ce spune șeful NATO despre războiul din Ucraina? „Cel mai periculos moment al Europei…”

Ce spune șeful NATO despre războiul din Ucraina? „Cel mai periculos moment al Europei…”
Foto: Shutterstock
Publicat: 05.08.2022

Războiul din Ucraina este cel mai periculos moment pentru Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace, iar Rusiei nu trebuie să i se permită să câștige, a declarat joi secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

Pentru a împiedica Moscova să reușească, NATO și țările membre ar putea fi nevoite să continue să sprijine Ucraina cu arme și alte tipuri de asistență pentru o perioadă lungă de timp, a spus Jens Stoltenberg, potrivit Reuters.

„Este în interesul nostru ca acest tip de politică agresivă să nu reușească”, a declarat Stoltenberg într-un discurs susținut în Norvegia, țara sa natală.

Ce spune șeful NATO despre „operațiunea militară specială” a Rusiei?

El a spus că ceea ce Moscova numește o „operațiune militară specială” este de fapt un atac la adresa actualei ordini mondiale. Stoltenberg a declarat că alianța trebuie să împiedice extinderea războiului.

„Aceasta este cea mai periculoasă situație din Europa de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el.

„Dacă președintele (Vladimir) Putin se gândește măcar să facă ceva similar cu o țară NATO, așa cum a făcut cu Georgia, Moldova sau Ucraina, atunci toată NATO va fi implicată imediat”, a spus Stoltenberg.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase