Home » D:News » Norvegia va livra Uniunii Europene cantități suplimentare de gaze

Norvegia va livra Uniunii Europene cantități suplimentare de gaze

Norvegia va livra Uniunii Europene cantități suplimentare de gaze
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.06.2022

Norvegia va intensifica cooperarea cu UE pentru a asigura aprovizionarea suplimentară cu gaze naturale.

Uniunea Europeană și Norvegia au convenit să își consolideze cooperarea în domeniul energetic. Astfel, Norvegia va oferi UE livrări suplimentare de gaze, a declarat ministerul norvegian al Petrolului și Energiei.

„Am avut o întâlnire bună și constructivă, în cadrul căreia am convenit să cooperăm și mai strâns în domeniul energiei. Invazia Rusiei în Ucraina a făcut necesară o cooperare mai strânsă”, a declarat ministrul norvegian al Petrolului și Energiei, Terje Aasland, potrivit CNN.

Norvegia produce gaze „la o capacitate foarte mare”

Norvegia livrează în prezent aproximativ o pătrime din consumul de gaze al țărilor UE și produce gaze „la o capacitate foarte mare”.

Criza energetică a Europei s-a agravat luna aceasta, atunci când Rusia a redus și mai mult livrările către Germania, Italia și alți membri ai Uniunii Europene. 12 țări UE au fost afectate până în prezent de reducerile aprovizionării cu gaze rusești, a declarat joi șeful politicii climatice a blocului, Frans Timmermans.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase