Home » D:News » Ploile din Japonia au făcut ca 3 persoane să dispară

Ploile din Japonia au făcut ca 3 persoane să dispară

Ploile din Japonia au făcut ca 3 persoane să dispară
Foto: Profimedia
Publicat: 06.08.2022

Cel puțin trei persoane au fost date dispărute și mii de persoane din nordul Japoniei au primit ordin de evacuare, joi, după ce în zonă a plouat torențial, iar unele râuri au ieșit din matcă, informează Reuters.

Inundațiile au afectat o parte a prefecturii Niigata, a anunțat televiziunea publică NHK, și au determinat autoritățile să emită cel mai înalt nivel posibil de avertizare de dezastru în unele zone, informează Reuters.

Unele poduri au fost distruse și drumurile au fost inundate, iar pe o porțiune un tren rapid a fost suspendat.

Ploile din Japonia au adus mari probleme

Aproximativ 500.000 de persoane au primit ordin de evacuare în prefecturile Niigata, Ishikawa și Yamagata, a anunțat Agenția de gestionare a incendiilor și dezastrelor.

Deși zonele afectate sunt în mare parte rurale, în acestea se află și o serie de fabrici.

Marele producător de cipuri Renesas Electronics Corp a suspendat temporar operațiunile la fabrica sa din Yamagata, în nordul Japoniei, după ce autoritățile locale au emis miercuri seara un avertisment privind ploile abundente, dar a anunțat că operațiunile au revenit în mare parte la normal.

Technoflex Corporation a informat că suspendă producția la o fabrică din Murakami din cauza unei pene de curent și a inundațiilor până la stabilizarea situației.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase