Home » D:News » „Mariupolis 2” deschide festivalul Anonimul. Filmul îi aparține unui regizor ucis în Mariopol

„Mariupolis 2” deschide festivalul Anonimul. Filmul îi aparține unui regizor ucis în Mariopol

„Mariupolis 2” deschide festivalul Anonimul. Filmul îi aparține unui regizor ucis în Mariopol
Foto: Profimedia
Publicat: 06.08.2022

12 filme sunt în competiția de scurtmetraje românești la Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul, care începe luni la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. În competiția internațională sunt înscrise 10 producții. Festivalul va fi deschis de filmul „Mariupolis 2”.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Culturii, Festivalul Internațional de Film Independent Anonimul începe luni, 8 august, și durează până în 14 august.

Cea de a XIX-a ediție a festivalului va fi deschisă de „Mariupolis 2”, ultimul film (neterminat) al regizorului lituanian Mantas Kvedaravičius, capturat de armata rusă și ucis în regiunea Mariopol. Documentarul a fost montat în timp record de logodnica regizorului, Hanna Bilobrova, împreună cu producătorii proiectului, pentru a putea fi prezentat la Festivalul de la Cannes.

„Mariupolis 2” deschide competiția din Delta Dunării

În competiția de scurtmetraj românesc au fost selectate 12 titluri, iar în cea de scurtmetraj internațional 10 producții.

Conform Ministerului Culturii, selecţia competiţiei de lungmetraje a fost realizată de Ludmila Cvikova, trofeul fiind disputat de cinci filme: „107 Mothers” (Slovacia, Cehia, Ucraina – regizat de Peter Kerekes), „I’m So Sorry” (China – regizat de Zhao Liang, „Mighty Flash” (Spania, regizat de Ainhoa Rodriguez), „Talking About the Weather” (Germania, regizat de Annika Pinske) şi „Zuhal” (Turcia, regizat de Nazli Elif Durlu).

În Secțiunea OFF Anonimul 19 se află 13 producții.

Publicul prezent va beneficia și de proiecții de film de lungmetraj însoțite de întâlniri și dialoguri între cineaști și public.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase