Home » D:News » Taiwanul respinge modelul „o singură ţară, două sisteme” propus de China

Taiwanul respinge modelul „o singură ţară, două sisteme” propus de China

Taiwanul respinge modelul „o singură ţară, două sisteme” propus de China
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 14.08.2022

Administraţia de la Taipei a respins modelul „o singură ţară, două sisteme”, propus de Beijing într-un plan oficial publicat miercuri, informează agenţia Reuters.

Joanne Ou, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Taipei, a declarat că Taiwanul respinge modelul „o singură ţară, două sisteme”, argumentând că viitorul teritoriului poate fi decis doar de propriii lideri.

China foloseşte vizita la Taipei efectuată de preşedintele Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, „ca pretext pentru a crea o nouă normalitate şi a intimida poporul taiwanez”, a subliniat Joanne Ou.

China a efectuat cele mai ample exerciţii aeriene şi maritime din jurul Taiwanului

Armata chineză a efectuat, ca reacţie la vizita la Taipei a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, cele mai ample exerciţii aeriene şi maritime din jurul Taiwanului.

De asemenea, armata taiwaneză a replicat prin exerciţii de apărare care au simulat contracararea unei invazii chineze.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase