Home » D:News » Copiii din patru țări, afectați de lipsa de vaccinuri împotriva rotavirusului

Copiii din patru țări, afectați de lipsa de vaccinuri împotriva rotavirusului

Copiii din patru țări, afectați de lipsa de vaccinuri împotriva rotavirusului
Foto: Pixabay
Publicat: 15.08.2022

Rezerva de vaccin pentru prevenirea infecției mortale cu rotavirus la copii s-a epuizat sau este pe cale să se epuizeze în Kenya, Tanzania, Senegal și Camerun, au declarat pentru Reuters oficiali apropiați de distribuția vaccinului.

Organizația Mondială a Sănătății estimează că până la 200.000 de copii mor în fiecare an din cauza acestei infecții extrem de contagioase, care este principala cauză la nivel mondial a gastroenteritei severe și deshidratante la copiii cu vârsta sub cinci ani.

Oficialii din Kenya, Tanzania, Senegal și Camerun nu au avut o reacție imediată la solicitările transmise din partea Reuters.

Un deficit de aproximativ 4 milioane de doze de vaccin

GSK, compania producătoare, a confirmat că există un deficit de aproximativ 4 milioane de doze din vaccinul său Rotarix în acest an, cu o scădere la 42 de milioane de la 46 de milioane preconizate.

Producătorul britanic de medicamente și-a redus deja livrările convenite cu 10 milioane pe an pentru perioada 2022-2028, a declarat Gavi, Alianța pentru vaccinuri.

GSK a recunoscut scăderea ofertei și a declarat că urmărește planuri pentru a rezolva deficitul.

„GSK a comunicat către Gavi, la începutul acestui an, cu privire la provocările de producție care au dus la o scădere neplanificată și pe termen scurt a producției de Rotarix pentru 2022, pentru care planurile de atenuare a priorităților sunt pe deplin în vigoare”, a declarat un purtător de cuvânt al GSK pentru Reuters.

GSK nu a oferit detalii suplimentare cu privire la problemele de fabricație sau la planurile care au fost puse în aplicare.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase