Home » D:News » Majoritatea germanilor, nemulțumiți de Guvernul Scholz

Majoritatea germanilor, nemulțumiți de Guvernul Scholz

Majoritatea germanilor, nemulțumiți de Guvernul Scholz
Foto: Shutterstock
Publicat: 23.08.2022

Peste 60% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de performanţele cancelarului Olaf Scholz şi ale Guvernului de la Berlin, conform unui sondaj citat de revista Focus.

Peste 60% dintre cetăţeni (62%) sunt nemulţumiţi de politicile cancelarului Olaf Scholz, potrivit unui sondaj realizat de Institutul INSA pentru publicaţia Bild am Sonntag. Cancelarul Olaf Scholz, liderul Partidului Social-Democrat (SPD, centru-stânga), are o rată a opiniilor favorabile de doar 25%, cel mai scăzut nivel de la începerea mandatului, în decembrie 2021.

Conform sondajului, 65% dintre cetăţenii germani sunt nemulţumiţi de activitatea generală a Guvernului de la Berlin. Doar 27% dintre germani sunt mulţumiţi de performanţele Guvernului. Coaliţia guvernamentală din Germania este formată din Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga), Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal, centru-dreapta) şi Alianţa ’90/Verzi (ecologistă).

Germanii, nemulțumiți de Guvernul Scholz

Principala formaţiune de opoziţie, Uniunea Creştin-Democrată / Uniunea Creştin-Socială (CDU/CSU, centru-dreapta), se clasează pe primul loc în preferinţele electorale, cu 28%, în creştere cu 1% faţă de săptămâna trecută.
Partidul Social-Democrat (SPD, centru-stânga) este creditat cu doar 19% din voturi, Alianţa ’90/Verzi cu 21%, iar Partidul Liber-Democrat (FDP) este la nivelul de 8%.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase