Cel mai înalt munte din Africa, „dotat” cu internet de mare viteză

27 08. 2022, 02:00

Oficialii din Tanzania știu de ce vrei să urci pe mărețul munte Kilimanjaro din țară. Pentru a-ți depăși limitele în timp ce ești martor la gloria celui mai înalt vârf din Africa? Se pare că nu acesta ar fi motivul, ci aprecierile din mediul online.

Washington Post relatează că, în efortul de a stimula turismul, guvernul tanzanian tocmai a finalizat construcția primei rețele de internet de mare viteză din sit.

Astfel, conectivitatea ajunge acum la 12.450 de metri deasupra nivelului mării, iar guvernul ar avea planuri de a extinde acoperirea până la vârful Uhuru – la o înălțime uimitoare de 19.291 de metri deasupra nivelului mării – până la sfârșitul anului.

,,Sus, pe Muntele Kilimanjaro, avem internet de mare viteză”, a scris pe Twitter Nape Moses Nnauye, ministrul tanzanian al informațiilor și comunicațiilor.

Internetul, măsură de siguranță?

,,Turiștii pot comunica acum în întreaga lume de pe vârful muntelui Kilimanjaro„.

În timp ce instalarea unei benzi largi de mare viteză aduce cu siguranță beneficii pasionaților de social media, internetul răspunde și preocupărilor legate de siguranță.

Aproximativ 35.000 de turiști se adună anual pe munte, potrivit The Guardian – și chiar și cei mai experimentați alpiniști pot avea probleme.

,,Anterior, era puțin periculos pentru vizitatori și portari care trebuiau să opereze fără internet [pe Muntele Kilimanjaro]”, a declarat Nnauye la un eveniment de celebrare al evenimentului, potrivit Agenției France-Presse.

Controversă privind conectivitatea

Potrivit WaPo, reacția locală la decizia guvernului a fost mixtă. Turismul este o parte uriașă a economiei locale – a generat venituri de 1,4 miliarde de dolari numai în 2021, astfel că mulți tanzaniani au salutat banda largă în favoarea turismului.

Alții, însă, consideră că astfel de investiții ar fi trebuit să meargă către tanzaniștii care trăiesc în regiunile rurale, în afara rețelei, scrie Futurism.

În mod notabil, efortul este finanțat parțial de China, care a investit masiv în infrastructura din anumite părți ale Africii în ultimii ani.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Test de cultură generală. Care a fost primul mesaj trimis pe Internet?

Cartea de vizită a lui Elon Musk a ajuns pe Internet. Cum a reacționat cel mai bogat om din lume?

Un singur castor a lăsat fără acces la Internet mai multe orașe din Canada

Un sfert dintre utilizatorii de internet folosesc infrastructură predispusă la atacuri