Home » D:News » Cine este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii singur?

Cine este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii singur?

Cine este cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii singur?
Foto: Profimedia
Publicat: 26.08.2022

Mack Rutherford, un adolescent britanico-belgian de 17 ani, a doborât recordul mondial stabilit de Travis Ludlow și a devenit cel mai tânăr pilot care a zburat în jurul lumii singur.

Mack Rutherford, în vârstă de 17 ani, a decolat de la Sofia, Bulgaria, pe 23 martie anul acesta și a zburat peste Italia și Grecia, înainte de a naviga prin Asia, Africa, SUA și două oceane.

Aviatorul a aterizat din nou în capitala bulgară miercuri – la cinci luni după ce a pornit în odiseea sa, potrivit Sky News.

Tânărul care a zburat în jurul lumii singur

El a doborât recordul mondial stabilit de Travis Ludlow, în vârstă de 18 ani, în 2021, care a realizat această performanță la 18 ani și 150 de zile.

Mark a fost încurajat de sora sa, Zara, care în ianuarie a devenit cea mai tânără femeie care a zburat în jurul lumii, la 19 ani.

El a zburat cu un avion ultraușor rapid Shark, care are o viteză de croazieră ce atinge 300 km/h.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase