Home » D:News » Taiwanul plănuiește implementarea unui sistem de apărare cu drone

Taiwanul plănuiește implementarea unui sistem de apărare cu drone

Publicat: 27.08.2022
Taiwanul plănuiește implementarea unui sistem de apărare cu drone
Foto: Pexels

Taiwanul vrea să prevină o eventuală invazie din partea vecinilor chinezi, astfel că statul insular va implementa sisteme de apărare cu drone. De noua măsură vor beneficia insulele taiwaneze aflate în largul mării Chinei de Sud.

Taiwanul îşi schimbă strategia de apărare. Guvernul de la Taipei vrea să investească într-un sistem bazat pe drone care să survoleze cerul pentru a putea preîntâmpina o eventuală invazie chineză. Primele care vor beneficia de noua tehnologie vor fi insulele sale aflate în larg.

Recent, Ministerul Apărării a declarat că soldaţii taiwanezi au doborât drone chineze. Scopul acestora este de a pedepsi Taipeiul pentru vizita neanunţată a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

Taiwanul plănuiește să-și schimbe strategia de apărare

„Ofiţerii şi soldaţii de la toate nivelurile vor continua să fie vigilenţi în conformitate cu respectarea principiului de a nu escalada conflictul şi de a nu provoacă dispute”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului taiwanez al Apărării.

Taiwan s-a plâns de incursiunile repetate cu drone chineze în apropierea insulelor sale din larg, iar acum ia măsuri ferme. Cea mai apropiată insulă, Kinemn, se află la nici 10 km de China.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase