Home » D:News » Prognoză ANM. La ce temperaturi să ne așteptăm în septembrie?

Prognoză ANM. La ce temperaturi să ne așteptăm în septembrie?

Prognoză ANM. La ce temperaturi să ne așteptăm în septembrie?
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 27.08.2022

Temperaturile medii vor fi în general peste cele normale pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni publicată recent de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 29.08.2022 – 05.09.2022

Regimul pluviometric va fi excedentar în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 05.09.2022 – 12.09.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile nordvestice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Săptămâna 12.09.2022 – 19.09.2022

Temperaturile medii se vor situa ușor peste cele normale pentru această perioadă la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile estice și sud-estice.

Regimul pluviometric va avea o tendință excedentară în jumătatea nord-vestică a țării, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 19.09.2022 – 26.09.2022

Mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase