Home » D:News » Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București

Trafic de țesuturi umane la o clinică privată din București
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 29.08.2022

Procurorii din Sectorul 1 al Capitalei au percheziționat o clinică privată. Administratorul clinicii a introdus pe teritoriul României „un număr semnificativ de cornee, fără autorizația specială emisă de Agenția Națională de Transplant”.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a au dispus la data de 22 august efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană fizică și o persoană juridică pentru săvârșirea infracțiunii de introducere sau scoatere din țară de organe, țesuturi ori celule de origine umană fără autorizația specială emisă de Agenția Națională de Transplant”, potrivit unui comunicat de presă.

În cuprinsul ordonanței s-a reținut că în perioada 2019-2021 o clinică medicală și administratorul acesteia, la diferite intervale de timp și în realizarea aceleași rezoluții infracționale, au introdus în România țesuturi de origine umană, respectiv un număr semnificativ de cornee, fără autorizația specială emisă de Agenția Națională de Transplant.

Procurorii au pus joi în executare un mandat de percheziție, cu ajutorul polițiștilor.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase