Home » D:News » Un picior uman a fost găsit în unul dintre cele mai adânci izvoare termale de la Yellowstone

Un picior uman a fost găsit în unul dintre cele mai adânci izvoare termale de la Yellowstone

Publicat: 26.08.2022

Rangerii americani au găsit un picior uman plutind într-o așa-numită ,,piscină fierbinte’’ din Parcul Național Yellowstone, a anunțat recent serviciul parcului, avertizând vizitatorii să stea departe de apele termale.

Bucata de picior a fost găsită în interiorul unui pantof în Abyss Pool, unul dintre cele mai adânci izvoare termale din parc, a cărei temperatură este de aproximativ 60 de grade Celsius.

,,O investigație este în desfășurare. Dovezile din investigație de până acum sugerează că un incident care implică o persoană a avut loc probabil în dimineața zilei de 31 iulie 2022, la Abyss Pool”, au transmis reprezentanții Parcului Yellowstone, potrivit Science Alert.

Accidentele la Yellowstone nu sunt ieșite din comun

Accidentele produse la bazinele termale din Parcul Național Yellowstone nu sunt nemaivăzute: în 2016 un tânăr a murit după ce a alunecat și a căzut într-un izvor termal iar anul trecut două persoane au trebuit să fie tratate după ce au fost opărite de apele fierbinți din parc.

„Vizitatorilor li se reamintește să rămână pe trasee din zonele termale și să fie extrem de precauți în ceea ce privește zone. Terenul din zonele hidrotermale este fragil și subțire iar chiar sub suprafață există apă fierbinte”, au adăugat reprezentanții parcului.

Parcul Național Yellowstone găzduiește mii de izvoare termale

Yellowstone, care a primit peste 4,8 milioane de vizitatori anul trecut, se întinde pe 9.000 de kilometri pătrați aparținând statelor Wyoming, Idaho și Montana.

Acesta găzduiește mii de izvoare termale, inclusiv jumătate din gheizerele active din lume.

Vă recomandăm să mai citiți și:

O femeie a suferit arsuri grave după ce a intrat ilegal în Parcul Naţional Yellowstone

Canalele subterane ale Parcului Yellowstone au fost dezvăluite pentru prima dată

Un celebru gheizer din Yellowstone ar putea să „adoarmă”. Cercetătorii spun că a mai făcut asta în urmă cu 800 de ani

O „fântână” cu magmă a fost descoperită sub supervulcanul Yellowstone

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase