Home » D:News » Marea Britanie a aprobat vaccinul Novavax pentru adolescenţii de 12 -17 ani

Marea Britanie a aprobat vaccinul Novavax pentru adolescenţii de 12 -17 ani

Marea Britanie a aprobat vaccinul Novavax pentru adolescenţii de 12 -17 ani
Foto: Pixabay
Publicat: 29.08.2022

Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente a aprobat vaccinul COVID-19 de la Novavax pentru adolescenții cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

Vaccinurile ARNm realizate de Moderna, precum și de Pfizer-BioNTech sunt, de asemenea, autorizate pentru a fi utilizate de această grupă de vârstă, a declarat Autoritatea Britanică de Reglementare pentru Medicamente, potrivit Reuters.

În februarie, Marea Britanie a autorizat vaccinul în două doze de la Novavax, Nuvaxovid, pentru adulți.

Novavax foloseşte o tehnologie considerată „mai clasică”

Administrat în 2 doze la 3 săptămâni, Novavax foloseşte o tehnologie considerată „mai clasică” decât serul cu ARN mesager.

Practic, serul Novavax conţine o componentă a virusului SARS-CoV-2 care declanşează un răspuns imunitar, utilizând astfel o tehnologie similară celor folosite de vaccinuri care există de mai mulţi ani, precum cele împotriva meningitei meningococice sau a hepatitei B.

De curând, și Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor din Statele Unite a autorizat Novavax pentru adolescenţii cu vârste cuprinse între 12 şi 17 ani.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase