Home » D:News » Porumb recoltat mai devreme cu o lună, din cauza secetei

Porumb recoltat mai devreme cu o lună, din cauza secetei

Publicat: 30.08.2022
Porumb recoltat mai devreme cu o lună, din cauza secetei
Foto: Pexels

În loc să culeagă porumbul la finalul lunii septembrie sau în octombrie, fermierii au început să adune de pe câmp ştiuleţii uscaţi, în zonele neirigate, afectate puternic de secetă.

Acolo unde plantele nu au avut apă, producătorii nu adu­nă nici măcar un sfert din cât pre­conizau, iar în anumite cazuri, nu adună nimic.

Astfel, seceta şi infrastructura pre­cară de irigaţii duc în acest an aproape la înjumătăţirea producţiei de porumb.

Porumb recoltat mai devreme, din cauza secetei

„Cine n-a irigat are daună totală. E totul uscat. La floarea-soarelui pălăria are diametrul de 5 cm, pentru că nu a avut apă. Ştiuletele de porumb este us­cat şi se recoltează acum în loc de sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie“, spune Ionuţ Vochin, director executiv al Oxigen Agro Product Company, un business care activează în producţia de cereale.

România a cultivat 2,6 milioane de hectare cu porumb în 2022, iar circa 90.000 de hectare cultivate cu porumb au fost calamitate, arată datele colectate de Ministerul Agriculturii până în prezent.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase