Home » D:News » Americanii nu vor mai putea comanda la domiciliu testele gratuite COVID-19

Americanii nu vor mai putea comanda la domiciliu testele gratuite COVID-19

Americanii nu vor mai putea comanda la domiciliu testele gratuite COVID-19
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 02.09.2022

Americanii nu vor mai putea comanda gratuit acasă, începând de săptămâna viitoare, testele COVID-19 de pe un site înființat de guvernul american, din cauza aprovizionării limitate.

Site-ul COVIDTests.gov, înființat în timpul creșterii record a cazurilor de Omicron, a ajutat familiile americane să obțină testele COVID-19 fără niciun cost, relatează Reuters.

În ianuarie, președintele Joe Biden s-a angajat să procure 1 miliard de teste gratuite pentru americani, dintre care 500 de milioane disponibile prin intermediul site-ului. Cu toate acestea, comenzile prin intermediul programului vor fi suspendate la 2 septembrie.

Guvernul SUA nu va mai prelua comenzi prin acest program

Administrația va suspenda comenzile „deoarece Congresul nu a furnizat finanțarea COVID-19 de care avem nevoie pentru a reface stocul de teste”, a declarat un oficial de rang înalt al administrației.

Guvernul nu va mai prelua comenzi prin acest program pentru a se asigura că unele teste vor fi încă disponibile în toamnă, în cazul în care va exista o creștere a infecțiilor, a precizat oficialul.

„Am distribuit deja peste 600 de milioane de teste prin acest program și fiecare gospodărie a avut posibilitatea de a plasa trei comenzi pentru un total de 16 teste”, a declarat Karine Jean-Pierre, secretarul de presă al Casei Albe, în cadrul unui briefing.

Modalități alternative de a obține teste la domiciliu

Modalități alternative de a obține teste la domiciliu vor rămâne, a precizat oficialul, inclusiv obținerea rambursării acestora de către asigurările private de sănătate.

Guvernul va continua să distribuie testele gratuite direct în centrele de îngrijire pe termen lung, școli, centre de îngrijire a copiilor și de învățare timpurie, centre de sănătate comunitare și bănci alimentare. De asemenea, guvernul va continua să susțină aproximativ 15.000 de puncte de testare gratuită în farmacii și biblioteci.

„Dacă Congresul va oferi finanțare, vom relua rapid distribuția de teste gratuite prin intermediul COVIDTests.gov”, a declarat oficialul.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase