Home » D:News » Parcul Carol, unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, intră în reabilitare

Parcul Carol, unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, intră în reabilitare

Publicat: 02.09.2022
Parcul Carol, unul dintre cele mai frumoase parcuri din București, intră în reabilitare
Sursa foto: Shutterstock

Primăria Municipiului București anunță că Parcul monument istoric Carol I intră în reabilitare și restaurare. Valoarea totală a lucrărilor este estimată la aproape 50 de milioane de lei, cu o durată de realizare de 36 de luni.

Primăria Capitalei, prin Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement, va reabilita şi restaura Parcul monument istoric Carol I, transmite PMB.

În şedinţa de miercuri, consilierii generali au aprobat Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) şi indicatorii tehnico-economici aferenţi acestui proiect.

Astfel, în parcul Carol I vor fi efectuate o serie de lucrări care presupun: revitalizarea şi refacerea fondului dendrologic şi spaţiilor verzi, reabilitarea aleilor, a podurilor, a scărilor din interiorul parcului, dar şi consolidarea malurilor lacurilor şi reabilitarea debarcaderului.

Cât va dura reabilitarea Parcului Carol din București?

De asemenea, vor fi reabilitate instalaţiile şi reţelele de iluminat public şi monumental, terenul de sport, locurile de joacă şi va fi înlocuit mobilierul urban.

Totodată, vor fi reabilitate şi restaurate construcţiile care sunt în administrarea ALPAB.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici, valoarea totală a lucrărilor este estimată la 47.627.248,87 lei, cu o durată de realizare de 36 de luni.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase