Home » D:News » Germania avertizează că Rusia este capabilă să extindă conflictul

Germania avertizează că Rusia este capabilă să extindă conflictul

Germania avertizează că Rusia este capabilă să extindă conflictul
Credit foto: AFP/Satellite image ©2022 Maxar Technologies/Profimedia
Publicat: 03.09.2022

Şeful Apărării germane a avertizat că Occidentul nu trebuie să subestimeze forţa militară a Moscovei, afirmând că Rusia are posibilitatea de a deschide un al doilea front dacă va alege să facă acest lucru.

„Este posibil ca cea mai mare parte a forţelor terestre ruseşti să fie imobilizată în Ucraina în acest moment, dar, chiar şi aşa, nu ar trebui să subestimăm potenţialul forţelor terestre ruseşti de a deschide un al doilea teatru de război”, a declarat generalul Eberhard Zorn, cel mai înalt grad militar al Bundeswehr, într-un interviu acordat Reuters.

Dincolo de armată, Rusia are la dispoziţie forţele navale şi cele aeriene, a adăugat el.

O ameninţare şi pentru NATO

„Cea mai mare parte a marinei ruseşti nu a fost încă desfăşurată în războiul împotriva Ucrainei, iar forţele aeriene ruseşti au încă un potenţial semnificativ de asemenea, ceea ce reprezintă o ameninţare şi pentru NATO”, a spus Zorn.

Bundeswehr sprijină în mod regulat misiunile de poliţie aeriană ale NATO deasupra statelor baltice cu avioane de luptă şi, având una dintre cele mai puternice flote din regiune, urmăreşte cu atenţie şi evoluţiile din Marea Baltică.

Un potenţial punct fierbinte în această zonă este Kaliningrad, o exclavă rusă situată între Polonia şi Lituania, membre NATO, care găzduieşte flota navală rusă din Marea Baltică şi este un loc de desfăşurare pentru rachetele ruseşti Iskander cu capacitate nucleară.

„Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional”

Rusia a ameninţat că va amplasa arme nucleare şi hipersonice în Kaliningrad în cazul în care Finlanda şi Suedia vor adera la NATO, aşa cum sunt în curs de a face.

Zorn, vorbind înainte de începerea unei ofensive ucrainene în sud, a subliniat că Rusia continuă să aibă rezerve substanţiale.

„În ceea ce priveşte armata sa, Rusia este foarte capabilă să extindă conflictul la nivel regional”, a declarat generalul. „Faptul că acest lucru ar fi un lucru foarte nerezonabil pentru Rusia este o altă poveste”.

El a mai spus că forţele ruseşti se concentrează în prezent pe cucerirea Donbasului, regiunea industrială din estul Ucrainei, unde separatiştii susţinuţi de Moscova deţin deja porţiuni de teritoriu.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase