Home » D:News » Statele UE, îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID-19

Statele UE, îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID-19

Statele UE, îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID-19
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 05.09.2022

Statele UE sunt îndemnate să vaccineze din timp populația împotriva COVID-19, pentru a combate infecțiile de iarnă. 2.300 de europeni mor încă săptămânal din cauza COVID-19 și un nou val de infecții este așteptat în toamnă și iarnă.

Țările UE ar trebui să înceapă de pe acum să ofere vaccinuri de rapel COVID-19 populației lor pentru a limita un nou val de infecții așteptat în această toamnă și iarnă, a declarat executivul blocului, într-un document consultat vineri de Reuters.

Comisia Europeană, cu sediul la Bruxelles, a declarat că peste 2.300 de persoane încă mor din cauza COVID-19 în Uniune în fiecare săptămână, în timp ce alte consecințe negative ale bolii asupra sănătății includ simptome de lungă durată și probleme mentale.

UE s-ar putea confrunta cu un alt val de COVID-19

„Ultimii doi ani au arătat că UE s-ar putea confrunta cu un alt val de COVID-19 în această toamnă și iarnă”, a declarat Comisia, deoarece întoarcerea la școală și vremea mai rece îi determină pe oameni să stea în casă, contribuind astfel la răspândirea gripei sezoniere, de asemenea.

„Vaccinarea continuă să fie cea mai fiabilă modalitate de a evita îmbolnăvirile grave și, prin urmare, de a reduce mortalitatea cauzată de COVID-19”, a precizat Comisia, cerând celor 27 de state UE să pregătească campanii de vaccinare, inclusiv vaccinuri adaptate la noile variante.

Recent, Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) a aprobat vaccinurile adaptate pentru o sub-variantă Omicron ale BioNTech-Pfizer și Moderna.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase