Home » D:News » SUA vor vinde arme de 1 miliard de dolari în Taiwan

SUA vor vinde arme de 1 miliard de dolari în Taiwan

Publicat: 06.09.2022
SUA vor vinde arme de 1 miliard de dolari în Taiwan
Foto: Pixabay

Un nou război aşteaptă în umbră: SUA se pregăteşte să vândă arme de 1 mld. dolari Taiwanului, pe măsură ce tensiunile cu Beijingul escaladează la cote maxime.

SUA intenţionează să vândă Taiwanului arme în valoare de 1,1 miliarde de dolari, inclusiv 60 de rachete anti-navă Harpoon, în timp ce Washingtonul îşi intensifică eforturile de consolidare a apărării ţării, aflată sub presiunea militară tot mai mare din partea Chinei, scrie FT, citat de ZF.

Administraţia Biden a notificat vineri Congresul cu privire la vânzarea propusă, care include 100 de rachete aer-aer Sidewinder, pe lângă echipamente şi sprijin pentru un program de radare de supraveghere.

Arme de 1 miliard de dolari, vândute de SUA în Taiwan

Notificarea marchează primul pachet de armament american de când armata chineză a sporit semnificativ presiunea asupra Taiwanului, după vizita preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, pe insulă luna trecută.

China a răspuns vizitei acesteia prin lansarea de rachete deasupra Taiwanului în apele de la est de insulă, inclusiv unele care au aterizat în zona economică exclusivă a Japoniei.

Ce conține pachetul de arme?

Laura Rosenberger, principalul oficial al Casei Albe pentru China şi Taiwan, a declarat că administraţia pregătea pachetul de ceva timp, deoarece se aştepta ca China să continue să crească presiunea asupra Taiwanului.

Pachetul este al cincilea, şi cel mai mare, pe care administraţia l-a prezentat. Rosenberger a declarat că acesta include „capacităţi defensive asimetrice critice”.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase