Home » D:News » Un marinar american, înmormântat la peste 80 de ani după ce a murit la Pearl Harbor

Un marinar american, înmormântat la peste 80 de ani după ce a murit la Pearl Harbor

Un marinar american, înmormântat la peste 80 de ani după ce a murit la Pearl Harbor
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 16.09.2022

Un marinar american, ucis în timpul atacului din al doilea război mondial de la Pearl Harbor, a fost înmormântat la Cimitirul Național Arlington, la peste 80 de ani după ce a murit. Asta după ce testele medico-legale moderne au permis identificarea rămășițelor sale, potrivit BBC.

Familia unui marinar american ucis la Pearl Harbor a putut, în sfârșit, să îl vadă pe acesta înmormântat, la peste 80 de ani de la atacul din Al Doilea Război Mondial.

Herbert Jacobson a fost înmormântat în Cimitirul Național Arlington, după ce testele medico-legale moderne au permis identificarea rămășițelor sale.

400 de marinari și-au pierdut viața la bordul USS Oklahoma

Faptul de a ști în sfârșit ce s-a întâmplat cu marinarul oferă familiei „o împăcare”, a declarat un nepot pentru agenția de presă AP.

„Bert” Jacobson, care avea 21 de ani, s-a numărat printre cei 400 de marinari care și-au pierdut viața la bordul USS Oklahoma, unul dintre cele patru cuirasate scufundate de torpilele japoneze.

Au trecut doi ani până când trupurile lor au fost recuperate, dar mulți dintre ei nu au putut fi identificați. De altfel, rămășițele lui Jacobson au fost identificate în 2019.

„Acesta a fost un fel de mister nerezolvat”

El a fost înmormântat recent în Cimitirul Național Arlington din Virginia. Ceremonia a fost întârziată de pandemie și la ea au participat descendenți care nu au avut niciodată șansa de a-l cunoaște.

„Acesta a fost un fel de mister nerezolvat și este o împăcare să știm în sfârșit ce s-a întâmplat cu Bert, unde se află și faptul că este în sfârșit înmormântat după ce a fost listat ca necunoscut pentru atât de mult timp”, a declarat nepotul Brad McDonald pentru AP.

După încercări eșuate de identificare a victimelor de la Pearl Harbour, inclusiv prin intermediul fișelor dentare, a fost lansată o nouă campanie în 2003, iar apoi o alta în 2015, pentru a folosi tehnici de identificare mai avansate, inclusiv prin intermediul ADN-ului.

Atacul surpriză al japonezilor asupra bazei navale din Hawaii a avut loc la 7 decembrie 1941.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase