Home » D:News » Funeraliile Reginei Marii Britanii, cel mai mare eveniment televizat din istorie

Funeraliile Reginei Marii Britanii, cel mai mare eveniment televizat din istorie

Funeraliile Reginei Marii Britanii, cel mai mare eveniment televizat din istorie
Foto: Profimedia
Publicat: 19.09.2022

Înmormântarea Reginei Elisabeta a II-a va fi cel mai mare eveniment televizat din istorie: se estimează 4,1 miliarde de telespectatori.

Funeraliile vor depăși ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 1996 de la Atlanta, văzută de 3,6 miliarde de oameni, și înmormântarea Prințesei Diana, văzută de 2,5 miliarde de spectatori, scrie Repubblica.

Miercuri, porțile de la Westminster Hall au fost deschise pentru a permite publicului să îi prezinte omagiile Reginei Elisabeta a II-a. Sicriul rămâne aici până în dimineața înmormântării, în 19 septembrie, potrivit The Guardian.

Funeraliile Reginei Marii Britanii vor avea miliarde de telespectatori

Sicriul Reginei a fost adus la Westminster Hall într-o procesiune de la Palatul Buckingham în această după-amiază.

Începând cu ora 17.00 (ora 19.00, ora României), se formase o coadă de 3,8 km, pentru că sute de oameni stau la rând pentru a intra în sala unde este depusă Regina, să îi aducă un ultim omagiu.

Peste 110.000 de persoane au semnat o petiție pentru instituirea „Zilei Reginei Elisabeta a II-a”, o sărbătoare publică dedicată memoriei Reginei Elisabeta, informează presa britanică.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase