Home » Istorie » Test de cultură generală. Care sunt cele cinci culori ale inelelor olimpice?

Test de cultură generală. Care sunt cele cinci culori ale inelelor olimpice?

Publicat: 11.08.2022

V-ați întrebat vreodată ce semnifică cele cinci inele care simbolizează Jocurilor Olimpice și ce înseamnă culorile lor? Iată răspunsurile la cele mai importante întrebări pe care le aveți despre semnul universal.

Inelele întrepătrunse ale Jocurilor Olimpice sunt un simbol aproape la fel de vechi ca Jocurile în sine.

Simbolul inelelor olimpice a fost creat inițial în 1913 de Pierre de Coubertin, fondatorul Jocurilor Olimpice moderne, când a desenat inelele colorate în partea de sus a unei scrisori, potrivit Comitetului Internațional Olimpic. Prima ediție a Jocurilor Olimpice a avut loc în 1896.

Care este semnificația inelelor olimpice?

Cele cinci inele reprezentau părțile lumii – Africa, Asia, Australia, America și Europa.

În mod tradițional, ele apar în cinci culori diferite pe un fundal alb (deși pot fi afișate și individual sau ca o culoare singulară). Culorile inelelor olimpice, de la stânga la dreapta, sunt albastru, galben, negru, verde și roșu.

Fiecare dintre inelele olimpice are dimensiuni egale. În formație, ele sunt întrepătrunse unele cu altele, cu trei inele în partea de sus și două în partea de jos. Legătura dintre inele a fost concepută pentru a întruchipa o lume unificată. Ele nu reprezintă doar unirea continentelor, ci și întâlnirea sportivilor din întreaga lume la Jocurile Olimpice.

Ele semnifică, de asemenea, o legătură creată de obiectivele comune ale olimpismului, care sunt evidențiate în Carta Olimpică.

Cele trei valori fundamentale

Cele trei valori fundamentale ale Olimpismului sunt excelența, prietenia și respectul. Olimpismul promovează condiția fizică a minții și a corpului, munca în echipă și grija pentru umanitate.

El proclamă dreptul tuturor tipurilor de oameni de a participa la Jocuri și de a trăi fără discriminare.

Activitățile olimpice sunt concepute pentru a promova sportul, cultura și educația cu scopul de a construi o lume mai bună, scrie Today.

Ce culoare reprezintă fiecare continent în inelele olimpice?

Mulți oameni cred, în mod eronat, că, de fapt, culorile inelelor olimpice reprezintă continente individuale, dar ideea lui Coubertin a fost ca, atunci când sunt combinate, cele șase culori din inelele olimpice (inclusiv fundalul alb) să reprezinte toate steagurile naționale ale țărilor care au participat la Jocurile Olimpice din 1912 de la Stockholm și, în cele din urmă, să le ,,reproducă pe cele ale tuturor națiunilor fără excepție”.

Din 1912, mult mai multe țări s-au alăturat Jocurilor, iar, mai bine de un secol mai târziu, inelele olimpice rămân un simbol puternic al Jocurilor Olimpice.

Vă recomandăm să mai citiți și:

Cu cât s-a vândut o medalie de aur câștigată la Jocurile Olimpice de la Londra din 1948?

Singurul oraș din lume care va mai putea găzdui Jocurile Olimpice de iarnă dacă emisiile globale nu sunt reduse

Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing au o mare problemă: schimbările climatice

Jocurile Olimpice de Iarnă 2022. O ediție marcată de proteste și boicoturi diplomatice

Mihaela Horchidan
Mihaela Horchidan
Mihaela și-a finalizat studiile la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București, având experiență în presa online și radio. Curiozitatea, dorința de a afla cât mai multe și pasiunea pentru istorie, ştiinţă şi natură au condus-o către Descopera.ro citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase