Home » D:News » Ce au mai furat soldații ruși în timp ce fugeau de armata ucraineană

Ce au mai furat soldații ruși în timp ce fugeau de armata ucraineană

Ce au mai furat soldații ruși în timp ce fugeau de armata ucraineană
Foto: Profimedia
Publicat: 19.09.2022

Primarul orașului Melitopol, din sudul Ucrainei, a declarat că, în regiunea Harkov, soldații ruși au luat orice mijloc de transport pe care au putut pune mâna în timp ce fugeau de militarii ucraineni în timp ce armata recucerea teritorii, potrivit Sky News.

Ivan Fedorov, într-o postare pe Telegram, spune că, atunci când trupele rusești au ajuns la graniță, era o coadă de 20 de kilometri.

Fedorov a afirmat anterior că a văzut forțele rusești plecând spre graniță cu o zi înainte.

Sky News nu a putut verifica independent aceste afirmații.

Ce au mai furat soldații ruși?

Fedorov a declarat miercuri după-amiază: „Ofițerii ruși nu au avut suficient transport pentru evacuare.(…) Soldații au fost nevoiți să fure mopede și biciclete pentru a se salva. Benzinăriile locale au încetat imediat să mai vândă benzină la instrucțiunile comandanților militari. Doar vehiculele speciale ale ocupanților au fost realimentate. Acei colaboratori locali care au reușit să plece spre granița cu Rusia au fost surprinși neplăcut de „surpriză”. Coada la graniță a ajuns la 20 km… La graniță îi aștepta o tabără de corturi filtrantă, fără încălzire. Ofițerii ucraineni i-au reținut instantaneu pe colaboratorii locali datorită unei mari serii de informații de la cetățenii pro-ucraineni”.

„Credem că foarte curând steagul ucrainean va flutura pe piața principală din Melitopol! Ofensiva eroică a forțelor armate continuă! Pe diferite fronturi. În diferite zone ale frontului. În curând vor fi noi surprize pentru ocupanți!”, a spus primarul.

Anterior, Fedorov a afirmat că forțele ruse au părăsit Melitopolul și s-au îndreptat spre Crimeea ocupată, fiind raportate coloane de echipament militar la un punct de control din Chongar, la granița cu peninsula.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase