Home » D:News » Un bărbat a încercat să cumpere de pe DarkWeb o armă chimică pentru a-și omorî o rudă

Un bărbat a încercat să cumpere de pe DarkWeb o armă chimică pentru a-și omorî o rudă

Un bărbat a încercat să cumpere de pe DarkWeb o armă chimică pentru a-și omorî o rudă
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 18.09.2022

Un bărbat a încercat să cumpere de pe DarkWeb o substanță considerată a fi o armă chimică pentru a-și omorî o rudă. Bărbatul a fost prins cu ajutorul anchetatorilor americani.

Potrivit IGPR, în luna noiembrie 2020, în urma unui schimb de informații cu Departamentul pentru Siguranță Națională a Statelor Unite ale Americii din cadrul Ambasadei S.U.A. din Austria, polițiștii Direcției de Investigații Criminale s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunilor de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Astfel, suspectul, în timp ce se afla pe teritoriul României „ar fi încercat să procure ricină, substanță calificată ca armă chimică potrivit Listei prevăzute la Anexa 1 din Legea nr. 56/1997, cu scopul de a-și ucide o rudă.”

O armă chimică ce se poate lipi de globulele sângelui

Bărbatul a utilizat rețeaua DarkWeb și a solicitat aproximativ 28 de grame de ricină.

Ulterior, el a determinat o altă persoană să ridice coletul, fără ca aceasta să cunoască conținutul real al pachetului, au stabilit anchetatorii.

În final, bărbatul a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. El a fost trimis în judecată, în stare de arest la domiciliu, pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de dobândire, direct sau indirect, de arme chimice.

Ricina este o toxină vegetală care se găsește în semințele de ricin și care are proprietatea de a se lipi de globulele sângelui.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase