Home » D:News » Brazilia a aprobat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta de șase luni

Brazilia a aprobat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta de șase luni

Brazilia a aprobat vaccinul Pfizer împotriva COVID-19 pentru copiii cu vârsta de șase luni
Foto: Shutterstock
Publicat: 21.09.2022

Autoritatea națională de reglementare în domeniul sănătății din Brazilia, Anvisa, a aprobat vaccinul COVID-19 produs de Pfizer și BioNTech pentru copiii cu vârste cuprinse între șase luni și patru ani, a anunțat organismul guvernamental într-un comunicat, potrivit Reuters.

Măsura lărgește disponibilitatea vaccinului, care este vândut sub numele Comirnaty pentru adulți și care este disponibil în Brazilia pentru grupele de vârstă mai mari.

Ratele de vaccinare din Brazilia, printre cele mai ridicate din lume

Ratele de vaccinare din Brazilia sunt deja printre cele mai ridicate din lume, aproape 90% din populație primind cel puțin o doză, potrivit proiectului Our World in Data, care colectează cifre oficiale de la guvernele din întreaga lume.

Recent, țara sud-americană a raportat 97 de decese la nivel național din cauza coronavirusului, mult mai puțin decât vârful zilnic de 4.250 înregistrat în aprilie 2021.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase