Home » D:News » Regina Elisabeta, înmormântată alături de familie, în Capela St. George

Regina Elisabeta, înmormântată alături de familie, în Capela St. George

Regina Elisabeta, înmormântată alături de familie, în Capela St. George
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 20.09.2022

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată, luni, după o ceremonie funerară privată, la Capela St. George, alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă și de sora sa Margareta. Regina a fost înmormântată împreună cu steagul pus de Regele Charles peste sicriu.

Slujba funerară privată de la Capela St George, acolo unde regina a fost înmormântată, a început la ora 21.30 (ora României). Sicriul suveranei a stat în cavoul regal al bisericii, la Castelul Windsor, încă de la slujba de înmormântare, la care au participat circa 800 de persoane.

Membrii familiei regale s-au întors la capelă pentru evenimentul intim.

Elisabeta a II-a, al 11-lea monarh înmormântat în capela din Castelul Windsor

Regina Elisabeta a II-a a fost înmormântată în capela memorială Regele George al VI-lea, care este o mică anexă a bisericii.

Elisabeta a II-a este al 11-lea monarh care a fost înmormântat în capela din Castelul Windsor. Ea a fost înmormântată alături de tatăl său, Regele George al VI-lea, de Regina Mamă și de sora sa Margareta.

Defunctului ei soț, Prințul Philip, decedat anul trecut, i se va muta sicriul pentru a i se alătura. Când ducele a murit în urmă cu 17 luni, sicriul său a fost așezat în Bolta Regală de la St George’s – pregătit să fie mutat în capela memorială când va muri Regina.

Regina a comandat capela în 1962, iar aceasta a fost finalizată în 1969. Rămășițele tatălui ei au fost mutate acolo din cavoul regal în luna martie a aceluiași an.

Sicriul reginei a fost înmormântat împreună cu steagul de tabără al Companiei Reginei din cadrul Grenadier Guards – o versiune mai mică a stindardului regal al regimentului – pe care Regele l-a așezat pe sicriul ei la sfârșitul slujbei de înmormântare.

Decanul din Windsor, reverendul David Connor, a condus slujba de înmormântare a Reginei Elisabeta a II-a.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase