Home » D:News » Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, un eveniment fără precedent

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, un eveniment fără precedent

Publicat: 19.09.2022

Familia regală, dar și întregul Regat Unit, și-a luat astăzi rămas-bun de la Regina Elisabeta a II-a în timpul funeraliilor de stat de la Westminster Abbey. Prințul George, în vârstă de 9 ani, și sora sa Prințesa Charlotte, în vârstă de șapte ani, au mers în urma sicriului străbunicii lor.

ACTUALIZARE ORA 19:00 Sicriul Reginei a fost coborât în cavoul de la Castelul Windsor, iar acum urmează o slujbă privată, la care va participa doar familia Elisabetei a II-a. După aceea, Regina va fi înmormântată alături de soțul său, Philip, Ducele de Edinburgh.

ACTUALIZARE ORA 17.20 Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a ajuns la Castelul Windsor, acolo unde va avea loc o slujbă funerară mai restrânsă, înainte de înhumare. Dricul a ajuns la Windsor acoperit de florile aruncate de mulțimea adunată să o vadă pe suverană pe ultimul său drum.

ACTUALIZARE ORA 15:40 Sicriul Reginei Elisabeta a II-a a fost transferat în dric și a pornit spre Windsor. Mulțimea adunată a început să aplaude, să ovaționeze și să arunce cu flori în urma sicriului suveranei.

ACTUALIZARE ORA 15:00 Procesiunea funerară pentru Regina Elisabeta a II-a a trecut de Porțile Memoriale ale Commonwealth-ului, un memorial de război de la Hyde Park Corner, la capătul Constitution Hill, în drum spre Castelul Windsor. Sicriul suveranei se va opri la Arcul Wellington, acolo unde va fi transferat de pe afetul de tun într-un dric, iar apoi procesiunea va porni din nou spre Windsor.

ACTUALIZARE ORA 14:25 Slujba religioasă de la Westminster Abbey pentru Regina Elisabeta a II-a s-a încheiat, iar sicriul suveranei se îndreaptă acum spre Castelul Windsor, acolo unde va avea loc înhumarea.


George și Charlotte au mers în urma părinților lor, Prințul și Prințesa de Wales, în timp ce sicriul va fi dus prin catedrală în fața celor 2.000 de participanți, inclusiv șefi de stat din toată lumea.

Evenimentul este o uriașă operațiune de securitate la care participă peste 10.000 de ofițeri, iar autoritățile au transmis că este cea mai mare operațiune de acest fel din istoria Marii Britanii.

Cine participă la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a?

La funeraliile Elisabetei a II-a vor fi prezenți 18 membri ai familiei Reginei, conduși de Rege, inclusiv Ducele și Ducesa de Sussex. Într-un comunicat de presă, Regele a declarat că el și Regina consoartă au fost profund impresionați de cei care au venit să aducă un ultim omagiu suveranei.

În ziua funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a, publicul a putut aduce un ultim omagiu la sicriul suveranei, în Westminster Hall, Londra, 19 septembrie 2022. Sursa foto: Profimedia

Joe Biden, președintele Statelor Unite ale Americii, a vizitat Westminster Hall pentru a aduce un omagiu Reginei, participând alături de prima doamnă Jill Biden, înaintea unei recepții de stat organizată de Rege la Palatul Buckingham, duminică seară, pentru aproximativ 500 de președinți, prim-miniștri, membri ai familiilor regale și alți demnitari din toată lumea care au fost invitați la funeraliile de stat.

Duminică seară, un minut de reculegere a fost ținut pe întreg teritoriul Regatului Unit la ora locală 20:00.

O domnie de șapte decenii ajunge la final

Sicriul Reginei va fi așezat în fața aceluiași altar la care suverana s-a măritat cu Prințul Philip și unde a rostit jurământul de încoronare, potrivit The Guardian.

Printre imnurile alese pentru funeraliile Reginei Elisabeta a II-a se numără „The Day Thou Gavest”, „Lord and The Lord Is My Shepherd”, „I Shall Not Want”, cântat la nunta Prințesei Elisabeta cu Locotenentul Philip Mountbatten în 1947, și „Love Divine, All Loves Excelling”.

Un scurt imn, „O Taste and See How Gracious the Lord Is”, a fost compus de Ralph Vaughan Williams pentru încoronarea Reginei în 1953. Arhiepiscopul de Canterbury, Justin Welby, va ține slujba de înmormântare.

Astăzi, timp de două minute, la finalul slujbei de înmormântare de la Westminster Abbey, înainte ca imnul național să fie cântat și înainte ca sicriul să fie dus la Windsor, va fi ținut un moment de reculegere. O domnie de șapte decenii va ajunge va fi încheiată, iar tranziția de 10 zile înaintea începerii unei noi domnii va ajunge la final.

Vă mai recomandăm să citiți și:

De ce va fi îngropată Regina Elisabeta a II-a într-un sicriu căptușit cu plumb?

Promisiunea făcută de Regina Elisabeta a II-a în 1949

Elisabeta a II-a și Winston Churchill, o prietenie neașteptată

„Ne vom întâlni din nou”. Regina Elisabeta a II-a și discursurile sale memorabile

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase