Home » D:News » Bebeluși schimbați la naștere, descoperiți întâmplător după 33 de ani

Bebeluși schimbați la naștere, descoperiți întâmplător după 33 de ani

Bebeluși schimbați la naștere, descoperiți întâmplător după 33 de ani
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 22.09.2022

Regiunea italiană Puglia trebuie să plătească despăgubiri de 1 milion de euro după ce doi bebeluși au fost schimbați la naștere, acum 33 de ani. Descoperirea a fost făcută întâmplător pe Facebook.

Două fetițe nou-născute schimbate la spital, una dintre ele dă în judecată regiunea Puglia și obține o despăgubire maximă de aproximativ un milion de euro de la Tribunalul Civil din Trani.

Este povestea unei femei de 33 de ani din Canosa, Puglia, care va obține despăgubiri împreună cu familia sa reală (mama, tatăl și fratele), care a fost împiedicată să aibă relații familiale timp de 23 de ani, scrie „Repubblica”.

Decizia instanței vine la 10 ani de la descoperirea schimbului din spital al celor două fetițe născute pe 22 iunie 1989 în spitalul din Canosa.

Despăgubiri de sute de mii de euro

Una dintre ele, Caterina (care credea că a născut-o pe Lorena, însă era mama Antonellei) va trebui să primească o despăgubire de 215.000 de euro, la fel ca și soțul ei, în timp ce 81.000 de euro îi vor reveni celuilalt copil, „pentru că nu a putut trăi pe deplin relația de familie”.

Pentru Antonella, în schimb, regiunea va plăti aproximativ o jumătate de milion de euro. Mama ei a abandonat-o de mică, iar tatăl ei a maltratat-o până când a ajuns la orfelinat și a fost apoi dată în adopție.

Suspiciunile au fost confirmate cu un test ADN

Nici viața celeilalte fete, Lorena, nu a fost ușoară, deoarece a avut o relație dificilă cu părinții ei.

Descoperirea adevăratei lor identități datează din 2012, atunci când cineva a observat pe Facebook asemănări între femei care nu aveau nicio legătură. Suspiciunile au fost confirmate în anul următor cu un test ADN care a arătat că Antonella este fiica Caterinei și Lorena este fiica Loretei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase