Home » D:News » Importurile Europei cu cel mai poluant combustibil fosil ar putea fi uriașe

Importurile Europei cu cel mai poluant combustibil fosil ar putea fi uriașe

Importurile Europei cu cel mai poluant combustibil fosil ar putea fi uriașe
Credit foto: Dexter Fernandes/ Unsplash
Publicat: 23.09.2022

Importurile de cărbune termic – cel mai poluant combustibil fosil – ale Europei în acest an ar putea fi cele mai mari din ultimii cel puțin 4 ani și ar putea crește și mai mult anul viitor, declară analiștii.

Importurile europene de cărbune termic în acest an ar putea crește la aproximativ 100 de milioane de tone, cea mai mare cifră din 2017 încoace, potrivit Noble Resources International Pte Ltd, citat de Reuters.

Agenția Argus se așteaptă ca livrările să atingă un maxim al ultimilor patru ani.

Europa se întoarce în timp!

Europa se întoarce în timp”, a declarat Rodrigo Echeverri, șeful departamentului de cercetare al Noble, în cadrul unei conferințe.

Între timp, prețul petrolului a scăzut luni cu peste 1%, presat de așteptările privind o cerere globală mai slabă și de întărirea dolarului american înaintea unei potențiale creșteri importante a ratei dobânzii, deși îngrijorările legate de ofertă au limitat declinul.

Petrolul a fost sub presiune

Petrolul a fost sub presiune și din cauza previziunilor privind o cerere mai slabă.

Guvernele europene au prezentat recent noi măsuri pentru a face față unei potențiale lipse de energie în această iarnă și s-au grăbit să îmbunătățească rețelele energetice pentru a împărți energia, în condițiile în care fluxurile de gaz rusesc continuă să funcționeze la rate extrem de reduse pe fondul războiului din Ucraina.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase