Home » D:News » De ce nu a avut un mare oraș indian cinematograf în ultimii 20 de ani?

De ce nu a avut un mare oraș indian cinematograf în ultimii 20 de ani?

De ce nu a avut un mare oraș indian cinematograf în ultimii 20 de ani?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 23.09.2022

În orașul indian Srinagar s-a deschis primul cinematograf după 20 de ani. La sfârșitul anilor 90, sălile au fost închise din cauza extremiștilor religioși și a separatiștilor din regiune.

Un înalt oficial al guvernului indian a inaugurat marți o sală de cinema cu mai multe ecrane în Srinagar, cel mai mare oraș din regiunea rebelă Kashmir. Unitatea va începe să difuzeze filme luna viitoare, la mai bine de două decenii după ce cinematografele au fost închise în oraș.

„Guvernul s-a angajat să schimbe percepțiile despre Jammu și Kashmir și știm că oamenii vor divertisment și vor să vadă filme”, a declarat Manoj Sinha, cel mai înalt oficial din regiune, în timpul ceremoniei, potrivit Reuters.

Ultima sală de cinema a fost închisă în 1999

Clădirea are 520 de locuri și trei ecrane. Srinagar, capitala de vară a regiunii Jammu și Kashmir, s-a aflat în fruntea unei insurecții a militanților musulmani în 1989.

În trecut, Srinagar a avut mai multe săli de cinema, dar majoritatea au fost forțate să se închidă din cauza amenințărilor venite din partea grupurilor religioase și separatiste. Ultima sală de cinema a fost închisă în 1999.

Regiunea Kashmirului este una dintre cele mai militarizate din lume și locul unde militanții au purtat un război de zeci de ani împotriva regimului indian.

Una dintre cele mai militarizate zone din lume

Guvernul lui Modi a încurajat companiile locale și internaționale să înființeze afaceri în regiunea care a fost adusă sub conducerea federală directă în 2019.

Anul trecut, Dubai a semnat un acord pentru a investi în Jammu și Kashmir, acesta fiind primul parteneriat încheiat de un guvern străin în regiune.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase