Home » D:News » 11 milioane de oameni au rămas fără curent electric în Cuba din cauza uraganului Ian

11 milioane de oameni au rămas fără curent electric în Cuba din cauza uraganului Ian

11 milioane de oameni au rămas fără curent electric în Cuba din cauza uraganului Ian
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 29.09.2022

Cuba a rămas complet fără curent electric după ce uraganul Ian a lovit extremitatea vestică a insulei, a anunțat guvernul cubanez.

Sistemul electric din întreaga insulă nu mai funcționează, au declarat oficialii, după ce una dintre principalele centrale electrice nu a putut fi reparată, potrivit BBC.

Cu sediul în Matanzas, la 100 kilometri est de capitala Havana, Antonio Guiteras este cea mai importantă centrală energetică din Cuba. Oprirea acesteia înseamnă că, în prezent, nu mai există producție de energie electrică în nicio parte a insulei.

O pană de curent la nivelul întregii insule

Șeful autorității pentru energie electrică a anunțat și el că a avut loc o pană de curent la nivelul întregii insule care a lăsat 11 milioane de persoane în întuneric.

De asemenea, cel puțin două persoane au fost declarate decedate, iar clădirile au fost avariate în toată țara.

Uraganul de categoria trei, cu viteza vântului de până la 195 km/h, se îndreaptă acum spre Florida.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase