Home » D:News » Cum a prevenit un SMS pene de curent majore într-un stat american?

Cum a prevenit un SMS pene de curent majore într-un stat american?

Publicat: 18.09.2022

Un mesaj text de urgență a ajutat la prevenirea unor posibile pene de curent majore în statul american California.

Mesajul le-a cerut locuitorilor să limiteze consumul de energie timp de trei ore pentru a reduce riscul de întrerupere pentru furnizarea energiei electrice.

Operatorul de sistem independent din California (Cal-ISO) a transmis că „a observat o scădere imediată și semnificativă” a utilizării energiei după trimiterea mesajului text. Alerta a fost emisă după ce temperaturile record au pus presiune asupra rețelei electrice a statului.

Mesajul, numit „alertă flexibilă”, a fost creat de Cal-ISO pentru a încuraja utilizatorii să economisească energia electrică atunci când alimentarea cu energie este la capacitate maximă.

Cum este redus consumul de energie?

Mesajele sunt trimise în avans, astfel încât să poată fi puse în aplicare pregătirile. Unele dintre sugestii includ setarea termostatelor la 25 de grade Celsius și evitarea folosirii aparatelor de bucătărie precum cuptoarele, ceainicele și cuptoarele cu microunde.

În timpul orelor de alertă, oamenii sunt încurajați să-și răcească în prealabil casele și să ajusteze jaluzelele și draperiile astfel încât ferestrele să fie acoperite.

Rețeaua poate fi deteriorată iar reparațiile necesită timp

Emma Hill, lector principal în energie și management de mediu la Universitatea Coventry, a spus că sistemul de mesagerie pare să aibă un impact.

„Se pare că există o corelație între textul trimis și o reducere a cererii de energie electrică”, a spus Hill.

Hill a declarat pentru BBC că unul dintre motivele pentru care se întâmplă acest lucru poate fi faptul că oamenii nu doresc să fie afectați de întreruperi de curent pentru perioade mai lungi de timp.

„Dacă este o cerere foarte mare la temperaturi foarte ridicate, atunci când producția de energie electrică este scăzută, pot fi deteriorate echipamentele precum transformatoarele și liniile aeriene, iar reparațiile necesită timp”, a spus ea.

Vă recomandăm să mai citiți și:

California va interzice vânzările de vehicule pe benzină până în 2035

O fabrică din California produce anual 23.000 de kilograme de carne crescută în laborator

Un pește dintr-o specie rară și înspăimântătoare a eșuat pe țărmul din California

Un cimitir Porsche, descoperit în California. Cui aparțin automobilele?

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase