Home » D:News » SUA și națiunile aliate nu vor recunoaşte „niciodată” anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

SUA și națiunile aliate nu vor recunoaşte „niciodată” anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia

SUA și națiunile aliate nu vor recunoaşte „niciodată” anexarea regiunilor ucrainene de către Rusia
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 30.09.2022

Statele Unite şi naţiunile aliate nu vor recunoaşte „niciodată” anexarea de către Rusia a regiunilor din sud-estul Ucrainei, a afirmat marţi seară secretarul de Stat american, Antony Blinken.

„Noi şi numeroase alte ţări am fost foarte clari: nu vom recunoaşte niciodată anexarea teritoriului ucrainean de către Rusia”, a declarat Antony Blinken într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Franţa şi Israelul au semnalat deja, conform cotidianului Le Monde, că nu vor recunoaşte referendumurile de anexare a regiunilor ucrainene.

Uniunea Europeană, NATO şi Grupul G7 nu vor recunoaşte rezultatele referendumurilor

Autorităţile proruse din regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Zaporojie şi Herson au organizat referendumuri privind unirea cu Rusia, iar Administraţia de la Moscova pregăteşte anexarea teritoriilor.

Uniunea Europeană, NATO şi Grupul G7 au anunţat că nu vor recunoaşte rezultatele referendumurilor organizate în regiunile ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie şi nici anexarea acestora de către Rusia.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase