Home » D:News » Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul COP27, care are loc în Egipt

Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul COP27, care are loc în Egipt

Regele Charles al III-lea nu va merge la Summitul COP27, care are loc în Egipt
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 03.10.2022

Regele Charles al Marii Britanii nu va participa la Summitul liderilor mondiali privind schimbările climatice care va avea loc luna viitoare în Egipt, a declarat o sursă regală, citată de Reuters. Noul monarh se retrage din rolurile sale anterioare.

Palatul Buckingham a cerut sfatul guvernului cu privire la Summitul COP27 al Națiunilor Unite și s-a convenit în unanimitate că nu ar fi corect ca Regele Charles al III-lea să facă prima sa călătorie în străinătate în calitate de suveran, a declarat sursa.

Nu a existat nicio confirmare că Charles va participa la reuniune înainte de a deveni rege luna trecută, în urma decesului mamei sale, Regina Elisabeta, a precizat sursa.

„Salon al ultimei șanse” pentru a salva lumea

Charles a luat cuvântul la ceremonia de deschidere a Summitului COP26 de la Glasgow din 2021, pe care l-a descris ca fiind un „salon al ultimei șanse” pentru a salva lumea de schimbările climatice, după ce regina s-a retras la sfatul medicilor.

Cotidianul Sunday Times a relatat că Charles a fost sfătuit să nu meargă în Egipt de către noul prim-ministru Liz Truss, anulând planurile sale de a ține un discurs la conferință.

Noul rege nu se va mai putea dedica activismului pentru mediu

Ziarul a citat o sursă din Downing Street care a declarat că o întâlnire recentă între Charles și Truss a fost cordială și că nu a existat nicio dispută.

Noul rege a făcut campanie pentru mediu și alte probleme în timp ce era moștenitor, dar luna trecută a declarat că nu va mai fi posibil „să acord atât de mult timp și energie organizațiilor caritabile și problemelor la care țin atât de mult”.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase