Home » D:News » Posibile întreruperi de electricitate în statele Uniunii Europene

Posibile întreruperi de electricitate în statele Uniunii Europene

Posibile întreruperi de electricitate în statele Uniunii Europene
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 06.10.2022

Comisia Europeană se pregăteşte pentru potenţiale cazuri de întrerupere a alimentării cu electricitate în state din cadrul Uniunii Europene, în contextul crizei cu Rusia, afirmă Janez Lenarcic, comisarul UE pentru Gestionarea Crizelor.

„Este foarte posibil să fie necesare acţiuni de asistenţă pentru catastrofe, inclusiv în interiorul Uniunii Europene. În cazul în care un număr mic de state membre ar fi afectate de un incident precum oprirea alimentării cu electricitate, alte state UE ar putea furniza generatoare de electricitate, aşa cum se întâmplă în situaţiile dezastrelor naturale”, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru Gestionarea Crizelor, într-un interviu acordat postului Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND), conform publicaţiei Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ).

În cazul în care se vor înregistra probleme privind alimentarea cu electricitate în numeroase state UE, Comisia Europeană va trebui să activeze mecanismul de accesare a produselor din rezervele strategice, a explicat Janez Lenarcic.

Pregătiți pentru incidente chimice, biologice, radiologice şi nucleare

„Încă înaintea războiului din Ucraina, ne-am pregătit pentru incidente chimice, biologice, radiologice şi nucleare”, a subliniat Janez Lenarcic, explicând că, după acelaşi model, Comisia Europeană se pregăteşte pentru crize energetice, prin achiziţii de combustibili şi generatoare de electricitate.

Uniunea Europeană se confruntă cu „riscuri fără precedent” privind aprovizionarea cu gaz în această iarnă, în contextul în care Rusia a oprit în mare parte livrările, iar gazul lichefiat transportat pe mare devine mai scump, a avertizat luni Agenţia Internaţională a Energiei (AIE).

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase