Home » D:News » Linia frontului, împinsă cu 20 de kilometri de către contraofensiva ucraineană

Linia frontului, împinsă cu 20 de kilometri de către contraofensiva ucraineană

Publicat: 07.10.2022
Linia frontului, împinsă cu 20 de kilometri de către contraofensiva ucraineană
Foto: Profimedia

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului cu 20 km, a anunțat ministerul britanic al Apărării (MoD) în actualizarea periodică a informațiilor pe care o face.

Joi, ministerul se concentrează asupra progreselor înregistrate de armata ucraineană în ofensiva sa în regiunea Herson: „Avansând spre sud, unitățile ucrainene au împins linia frontului în față cu până la 20 km [12 mile] în plus… dar nu amenință încă poziția defensivă rusă”.

Cu toate acestea, actualizarea spune că „forțele rusești au rupt contactul și s-au retras”. Acestea se confruntă acum cu o „dilemă”: dacă să retragă trupele de peste Nipru pentru a apăra restul regiunii Herson sau să rămână și să apere zona.

Contraofensiva ucraineană împinge linia frontului

Ministerul Apărării adaugă că Rusia a angajat majoritatea „forțelor sale aeropurtate cu efective extrem de reduse” în apărarea Hersonului și are acum puține forțe dislocabile disponibile.
Probabil că va desfășura în curând rezerviștii mobilizați.
Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase