Home » D:News » Orașul din Italia în care mai mult de jumătate din populație are același nume

Orașul din Italia în care mai mult de jumătate din populație are același nume

Orașul din Italia în care mai mult de jumătate din populație are același nume
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 10.10.2022

Există un oraș în Italia în care maim mult de jumătate din populație se numește Tucci. Pentru actorul Stanley Tucci, care își însoțește părinții în vârstă în patria strămoșească din Calabria, sudul Italiei, a fost „foarte emoționant”.

Familia Tucci a făcut „un pelerinaj” în orașul Marzi, ascuns în vârful cizmei Italiei, într-unul dintre cele mai recente episoade ale serialului CNN „Searching for Italy”.

A fost prima dată când actorul și părinții săi au vizitat orașul de când el avea 12 ani, spune actorul.

Tucci, un nume obișnuit în acest colț al Italiei

„A fost foarte emoționant”, a declarat Stanley Tucci: „Știți, tatăl meu are 92 de ani, mama mea are 86 de ani, iar ei nu s-au gândit niciodată că vor mai merge din nou și că îi vor revedea pe acei oameni, iar noi am reușit să facem acest lucru să se întâmple. S-au simțit foarte bine, a fost foarte emoționant”.

În timpul emisiunii, familia Tucci se plimbă pe străzile din Marzi – unele dintre ele denumite după alți Tucci – în căutarea casei bunicului, Stanislaw Tucci. Tatăl lui Tucci, numit și el Stanley, a avut dificultăți în a-și aminti locația exactă, iar „vânătoarea” a fost îngreunată și de faptul că Tucci este un nume obișnuit în acest colț al Italiei.

„Mai mult de jumătate din populația din Marzi are același nume cu noi”

„După cum s-a dovedit, a fi un Tucci nu este atât de remarcabil aici”, povestește Tucci în episodul care va fi difuzat pe CNN duminică seara: „Mai mult de jumătate din populația din Marzi are același nume cu noi, ceea ce se dovedește a fi o mare problemă, deoarece tatăl meu vrea să găsească casa tatălui său”.

Tucci a afirmat că nu este sigur că a găsit adevărata casă strămoșească.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase