Home » D:News » Un fost călugăr s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică din Germania

Un fost călugăr s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică din Germania

Un fost călugăr s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică din Germania
Fostul călugăr Anselm Bilgri (dreapta) și partenerul său Markus Bilgri. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.10.2022

Un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai cunoscute mănăstiri din Germania s-a căsătorit cu partenerul său într-o biserică germană, potrivit Reuters.

Anselm Bilgri, un fost călugăr și stareț la una dintre cele mai faimoase mănăstiri din Germania, a trebuit să părăsească Biserica Romano-Catolică pentru a se căsători cu partenerul său de sex masculin. El speră că nunta făcută într-o biserică separatistă va normaliza astfel de uniuni.

Bilgri, în vârstă de 68 de ani, și partenerul său, Markus Achter, în vârstă de 41 de ani, s-au căsătorit sâmbătă într-o biserică din Munchen. Slujba a fost oficiată de un preot din Vechea Biserică Catolică, care a apărut în Țările de Jos în secolul al XIX-lea și care permite preoților să se căsătorească și să aibă relații cu persoane de același sex.

Biserica Catolică nu reușește să țină pasul cu vremurile

Bilgri a fost hirotonit în 1980 de Joseph Ratzinger, care ulterior a devenit Papa Benedict al XVI-lea. El a părăsit Biserica Romano-Catolică în 2020 deoarece Vaticanul nu permite preoților sau cuplurilor de același sex să se căsătorească.

Aceasta a fost una dintre numeroasele plecări din Biserica Catolică din Germania, pe fondul furiei provocate de scandalurile provocate de abuzuri și a sentimentului că instituția nu reușește să țină pasul cu vremurile.

Vaticanul nu permite preoților să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex

Acest sentiment s-a intensificat anul trecut, după ce Vaticanul a decis să nu permită preoților să binecuvânteze uniunile între persoane de același sex. Hotărârea i-a dezamăgit pe credincioșii care sperau că Papa Francisc va îndulci linia dură adoptată în această privință de Ioan Paul al II-lea și de succesorul său, Benedict al XVI-lea.

Episcopii romano-catolici flamanzi au emis luna trecută un document care permite efectiv binecuvântarea uniunilor între persoane de același sex, sfidând această hotărâre.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase