Home » D:News » Cum se vor putea dezmetici fanii beți și mahmuri la Cupa Mondială din Qatar?

Cum se vor putea dezmetici fanii beți și mahmuri la Cupa Mondială din Qatar?

Cum se vor putea dezmetici fanii beți și mahmuri la Cupa Mondială din Qatar?
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 15.10.2022

Cupa Mondială de fotbal care va avea loc în Qatar începând de luna viitoare va amenaja zone în care fanii beți să se dezmeticească, a declarat șeful organismului executiv al organizatorilor într-un interviu televizat, citat de Reuters.

Cupa Mondială din perioada 20 noiembrie – 18 decembrie este prima care se va desfășura într-o țară musulmană cu controale stricte asupra alcoolului, ceea ce reprezintă o provocare unică pentru organizatorii unui eveniment sponsorizat de un mare brand de bere și adesea asociat cu fanii care beau bere.

Qatarul va permite fanilor cu bilet să cumpere bere alcoolică la meciuri, cu trei ore înainte de startul partidei și timp de o oră după fluierul final, dar nu și în timpul meciului, conform relatărilor Reuters făcute încă din luna septembrie, citând o sursă care are cunoștință despre planurile pentru turneu.

„Știu că există planuri pentru ca oamenii să se dezmeticească dacă… au băut excesiv”

Directorul executiv al Qatar 2022, Nasser Al Khater, a declarat pentru Sky News, într-un interviu publicat joi, că oricine va face excese va fi supravegheat.

„Știu că există planuri pentru ca oamenii să se dezmeticească dacă… au băut excesiv„, a declarat Al Khater, adăugând că acest plan a fost pus la punct pentru a se asigura că sunt în siguranță și nu sunt dăunători pentru alții sau pentru ei înșiși, considerân totodată că este „o idee bună”.

Al Khater a repetat, de asemenea, asigurările că fanii LGBTQ+ sunt bineveniți și că se vor simți în largul lor în Qatar. Homosexualitatea este ilegală în Qatar, la fel ca în multe țări din Orientul Mijlociu.

„Toată lumea este binevenită aici și toată lumea se va simți în siguranță atunci când vine în Qatar”, a spus el când a fost întrebat care este mesajul său pentru fanii LGBTQ+.

Toată lumea este binevenită în Qatar

Atunci când a fost întrebat dacă acest lucru include și fanii homosexuali care se țin de mână în public, el a răspuns: „Da” și a răspuns din nou „da” când a fost întrebat dacă acesta a fost un mesaj de reasigurare.

Organizatorii turneului au subliniat anterior că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de mediul de proveniență, este binevenită în Qatar, avertizând totodată fanii împotriva manifestărilor publice de afecțiune.

Qatar și mai multe țări din regiune au interzis în acest an proiecția în cinematografe a filmului de animație Disney „Lightyear” pentru că prezintă personaje care au o relație între persoane de același sex.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase